Τι πρέπει να προσέχουμε

stromaΜην χρησιμοποιείτε μια «κοινή» ηλεκτρική σκούπα αναρροφήσεως για να σκουπίσετε τα στρώματα σας, διότι θα μολύνετε το δωμάτιο περισσότερο, λόγο της έλλειψης των ειδικών φίλτρων και τινάγματος που χρησιμοποιεί μια ειδικευμένη για αυτή τη χρήση σκούπα.

  • Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε Ατμοκαθαριστή, επειδή πρώτον είναι επιφανιοδραστικός, και γενικότερα το πολύ ζεστό περιβάλλον που διαμορφώνεται, μετά τη χρήση του καθώς και η παρατεταμένη υγρασία βοηθούν να παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες στην ανάπτυξη ακάρεας και μούχλας. Γενικότερα ο ατμός δεν βοηθά αλλά φθείρει, λόγο της υψηλής θερμοκρασίας τις ίνες, επιβαρύνοντας της υφασμάτινες επιφάνειες, όπως στρώματα, μαξιλάρια, σαλόνια. Αντιθέτως βοηθά πάρα πολλή σε μη υφασμάτινες επιφάνειες π χ. σκληρές και λείες και ενδείκνυται για βαθύ καθαρισμό απαλλάσσοντας από μικροοργανισμούς βακτήρια κ.α.
  • Μην χρησιμοποιείτε νερό, διάφορα χημικά καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων, επιβαρύνεται τις υφασμάτινες επιφάνειες περισσότερο. Τα στρώματα, όπως υπενθυμίζουν οι Ετικέτες, δεν πρέπει να Βρέχονται με νερό. αλλά και αν το πλύνετε το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει, διότι θα είναι σαν να πλένετε τα ρούχα σας χωρίς ποτέ να κάνετε μπάνιο.
  • Δεν ενδείκνυται επίσης τα στρώματα να καλύπτονται με Νάιλον ή πλαστικά καλύμματα η ζέστη και η παρατεταμένη υγρασία βοηθούν να παρέχονται η ιδανικές συνθήκες στην ανάπτυξη ακάρεων και μούχλας.

*Οι μεγαλύτεροι και πιο αξιόπιστοι κατασκευαστές στρωμάτων ανά τον κόσμο προειδοποιούν ότι οι εγγυήσεις δεν καλύπτουν βλάβες στα στρώματα που προκλήθηκαν από κακή χρήση λόγω υπαιτιότητας του αγοραστή όπως:

– δίπλωμα – υγρασία – οργανικούς λεκέδες (αίμα, ιδρώτα, άλλες σωματικές εκκρίσεις) – τοποθέτηση σε σκεβρωμένες σανίδες ή ανώμαλες επιφάνειες – τοποθέτηση σε ενιαίες επιφάνειες με αδυναμία αερισμού – τοποθέτηση σε επιφάνειες με λατέξ ή ξύλα όπου η απόσταση μεταξύ τους ξεπερνά τη διάμετρο του ελατηρίου του στρώματος – χοροπηδητά ή πάτημα πάνω στο στρώμα – καθαρισμό με χρήση ατμού, κτλ.