Σπίτι & Εργασία

 

Ως γυναίκα, γνώστης της ανάγκης για καθαριότητα, το άρωμα, συμπληρώνει το καθαρό και γίνεται πλέον απαραίτητο. Είναι αναγκαίο να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από σκόνη και παθογόνους μικροοργανισμούς χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, βότανα, ειδικά βιολογικά καθαριστικά και χειροποίητα σαπούνια, δικής μας παραγωγής.

Εάν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες, τα ακάρεα (βλαβεροί μικροοργανισμοί) που δημιουργούνται στα στρώματα κρεβατιού (όσο καθαρό και αν είναι το υπνοδωμάτιο ή τα σεντόνια σας) είναι ένας βασικός λόγος για κρίσεις άσθματος, αλλεργίες και ερεθισμένο δέρμα.
Είναι ο πρώτος αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως! Ανήκουν στην ομάδα των αραχνοειδών και ζουν από τα επιθήλια που βγαίνουν από το σώμα μας. Τα ακαρεα πολλαπλασιάζονται και μαζί τους πολλαπλασιάζεται και ο κίνδυνος για αλλεργία. Ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν τα ακάρεα, είναι η υγρασία και απουσία φωτός. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κάνουμε απορρύπανση (βιολογικό καθαρισμό) των στρωμάτων, των χαλιών και των καναπέδων, ώστε να φύγουν τα περιττώματά τους και όλα τα μικροβιακά φορτία από μέσα τους.

Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεα, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος!
Τα στρώματα και τα χαλιά έχουν εκατομμύρια μικρο-τοξίνες που ζουν μέσα τους. Τα ακάρεα και τα παράγωγά τους μπορεί να αποτελούν μέχρι και το 10% ενός μαξιλαριού 2 ετών. Η εισπνοή αυτών των μικροτοξινών μπορεί να προκαλέσει άσθμα και αλλεργίες.
Αναπνεύστε λίγο πιο εύκολα και κοιμηθείτε πολύ καλύτερα αυτή την εποχή αλλεργιών προσφέροντας στο σπίτι σας έναν απλό βιολογικο καθαρισμό στρωμάτων ύπνου, χαλιών και καναπέδων. Ο βιολογικός καθαρισμός αφαιρεί ολοκληρωτικά τις μικρο-τοξίνες, όπως τα ακάρεα και τα περιττώματά τους, τη μούχλα και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα, έτσι ώστε να μην σας επηρεάζουν όταν κοιμάστε.

Αλλεργίες και άσθμα, με συμπτώματα να χειροτερεύουν το βράδυ, εμποδίζουν πολλούς από το να απολαμβάνουν έναν υγιή βραδινό ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των εκατομμυρίων μικρο-τοξινών που κατοικούν στα στρώματα όλων, όσο καθαρό κι αν είναι το σπίτι τους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι γιατροί συστήνουν σε κάθε αλλεργικό ή ασθματικό ασθενή, είναι να καθαρίζουν τακτικά τα στρώματά τους, τα μαξιλάρια και να τοποθετούν τα παπλώματα σε προστατευτικές θήκες, έτσι ώστε να αφαιρέσουν και να απομονώσουν εντελώς αυτές τις βλαβερές μικρο-τοξίνες, κάνοντας το περιβάλλον του ύπνου όσο το δυνατόν πιο καθαρό και υγιεινό.

Οι βιολογικοί καθαρισμοί βέβαια, δεν είναι μόνο για την εποχή των αλλεργιών. Καθώς τα στρώματα και τα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, με την φυσιολογική χρήση τους, οι τοξίνες αρχίζουν να δημιουργούνται λόγω των ακάρεων και των μικροβίων καθώς και των υπολειμμάτων που αφήνουν τα κατοικίδια ζώα και ο οποιοσδήποτε άλλος κατοικεί στο σπίτι μας. Τελικά, αυτές οι τοξίνες φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα και την καθαρότητα του ύπνου μας. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε καρδιακές παθήσεις, εξασθενημένες πνευματικές λειτουργίες, μέχρι και μειωμένη απόδοση σε δουλειά και σχολείο.

botanicbioclean sofa - chairs
botanicbioclean sofa - chairs
« 1 της 18 »

Για μια χαλαρή ατμόσφαιρα προτείνουμε:

– Στο καθιστικό του σπιτιού και την κουζίνα: λεβάντα, γεράνι, ρόδα, μελισσόχορτο.
– Κρεβατοκάμαρα: λεβάντα, γεράνι, ρόδα, πορτοκάλι, μυρτιά
– Σε εργασιακούς χώρους: περγαμόντο, κίτρο, ύσσωπος, λεμόνι